HTML

Utolsó kommentek

  • georgejr: Ha már MÁV akkor: megintallunkvazze.blogspot.com/ Sokmindent kellene változtatni. (2007.05.26. 18:33) Te mit kezdenél a MÁVval?
  • antal.daniel: Néhány ötlet és tény vasutihivatal.gov.hu/vasutszabalyozas/mvh_hatarozatok/2007_0049/indok www.v... (2007.05.26. 15:41) Te mit kezdenél a MÁVval?
  • hanter: Gratula. A cikk jo. Ezt kene vegre tudatositani a magyarban. Hogy a felettunk basaskodo allamapara... (2006.12.13. 18:50) Gázáremelés? Miért ne?
  • Harlekin: Értéket nem a jelennek kell teremtenünk hanem a jövő alapjainak! Egy "halom"(ország anyagi helyzet... (2006.12.13. 13:25) Gázáremelés? Miért ne?
  • Harlekin: A majomparádét hagyjuk a majom ketrecbe és szálljanak már le az Ország Földjére!!!! Oda fent is vi... (2006.12.13. 13:04) Gázáremelés? Miért ne?
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • georgejr: Ha már MÁV akkor: megintallunkvazze.blogspot.com/ Sokmindent kellene változtatni. (2007.05.26. 18:33) Te mit kezdenél a MÁVval?
  • hanter: Gratula. A cikk jo. Ezt kene vegre tudatositani a magyarban. Hogy a felettunk basaskodo allamapara... (2006.12.13. 18:50) Gázáremelés? Miért ne?

Linkblog

Archívum

Gázáremelés? Miért ne?

2006.12.13. 00:35 Magyarázat

Nagy a felháborodás a gáz árának emelése miatt, ám azzal a legtöbben nem foglalkoznak, hogy tulajdonképpen csak egyik zsebünkből a másikba pakolgatjuk a pénzt.
Miért is jó, ha az állam kifizeti helyettünk a gázszámlánk egy részét?
A különbözetet ugyanis a mi adónkból fizeti ki helyettünk. Ott vagyunk ahonnét indultunk, azaz a teljes gázszámlát nekünk kell kifizetni. Te fizeted az enyémet, én fizetem a tiedet, mindenki fizeti mindenkiét.
Nincs menekvés! A gázszámlát ki kell fizetni és ezt mindenképpen a mi pénztárcánk bánja.
 
Ha nagy házunk van, vagy rossz a szigetelés, akkor sokat bukunk, ha kicsi a lakásunk és jól szigetelt akkor keveset. Látszólag mindenképp bukunk a dologgal, de csak akkor ha nem vesszük figyelembe, hogy a különbözetet egyébként is meg kellene fizetnünk adó formájában.
Persze erre mondhatjuk, hogy ezt a különbözetet a kormány hibái miatt kell most megfizetnünk, de mi lenne ha tökéletes kormányunk lenne és nem lenne államháztartási hiány? A gázszámlát akkor is a mi adónkból egészítenék ki és a gázártámogatás megszűnése ekkor se lenne hülyeség. Nekünk ugyan többet kellene fizetnünk, de mondjuk ugyanennyivel lehetne csökkenteni az adónkat és akkor pont annyival több pénzünk lenne havonta, mint amennyit a gázáremeléssel elvesznek.
 
Összességével még nyernénk is a gázáremeléssel, mert néhányan elgondolkoznának azon, hogy lejjebb tekerjék a garázs, vagy a 3. emelet fűtését és kevesebben tekintenének az ablakra elsődleges hőszabájzóként. Aki jobban odafigyelne a gázfogyasztására az nyerne a dologgal, aki nem törődne a gázáremeléssel, az épp ugyanúgy járna, mint korábban.
 
Persze nem lehetünk szociálisan teljesen érzéketlenek, mert mi van azokkal, akik már nem tudnak egy fillérrel se többet elkölteni a fűtésre és még az se kompenzálná a havi költségnövekedésüket, ha 10%-al kevesebb adót vonnának tőlük, mert annyira kevés a fizetésük?
Itt jön a feladat bonyolultsága, mert meg kell oldani, hogy aki valóban rászorul, az kapja meg nyugdíjemelés, segély formájában a különbözetet. Ezen kellene elmélkedni és nem azon, hogy milyen módon próbáljuk megakadályozni a gázáremelést.
 
Most csak pakolgatjuk a pénzt az egyik zsebünkből a másikba és közben nem vesszük észre, hogy szórjuk az aprót.

11 komment · 1 trackback

Címkék: pénzügyek gázártámogatás megszorítások

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarazat.blog.hu/api/trackback/id/tr8622320

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: lector de huella digital para celular android 2017.09.22. 05:22:31

Pakar tebak ekor togel - Tema rosa para blackberry 9700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

furamadár · http://blogbybandikaa.blogter.hu 2006.12.13. 10:02:45

Tudod mi a vicc a dologban?
Ha eddig az adónkból fiztették a gázszámla különbözetet, akkor mostantól a kérdéses résszel csökkennie kellene az adónak, hogy valóban ugyanott legyünk....

Azt is mondhatnám, hogy kétszer fizetünk ugyanazért. Állambácsi meg kaszál nagyot.

Kaktuszka 2006.12.13. 10:07:58

Aki fával fűt, annak nincs gázárkompenzáció, a legrászorulóbb, pl. a hajlétalan meg nem is fűt...

Bélgáz 2006.12.13. 10:55:09

Furamadár! De hiszen az adók csökkennek! Az SZDSZ már 16 éve adócsökkentéssel kampányol, és meg is van az eredménye: a Kuncze és a Gyurcsányi Ferenc tavaly végre nagyszabású adócsökkentésbe kezdtek, idén például az összes létező adó csökkenik! Szóval, ha kérhetlek, ne csúsztass!

Doki 2006.12.13. 11:14:12

Bélgáz: Te meg hol élsz? Csak mert az én olvasatomban ugyan választások előtt voltak csökkentések, de utána rögtön 2 sávos lett az áfa (még rosszabbul jártunk még előtte), most emelték a társasági adót, megadóztatják a bankokat (vajon kire fogják továbbterhelni...), emelték az evát, fizetni kell egy csomó mindenért, amiért eddig nem, bevezették a minimum járulékot, meg satöbbi. Ez nekem nem tűnik csökkentésnek - persze lehet én tévedek, sorry

Magyarázat · http://magyarazat.blog.hu 2006.12.13. 11:20:16

Eddig adóból fizettük a gáz árának egy részét, most majd kp-ben fogjuk.
Felszabadul tehát egy csomó adóforint. Mindegy, hogy azt mire költi az állam, ha egyébként is elköltené. Lehet azt költeni adócsökkentésre, államadósság törlesztésre, autópálya építésre, 4-es metróra...
Ezekre a dolgokra amúgy is meg kellene teremteni a forrást, tehát nekünk megint mindegy, hogy megemelt gázár ad erre lehetőséget, vagy az államadósság növelése. Ez utóbbit ugyanis megint mi fogjuk kifizetni.

Amibe bele kell szólnunk az az, hogy mire költik el az így felszabaduló összeget!
A lényeg tehát, hogy nem a gázáremelés kerül nekünk sokba, hisz az nem kerül semmibe. A pénz megmarad más célokra. Nekünk ezek az egyéb célok kerülnek sokba.

unios fizetést 2006.12.13. 11:41:32

Ha jól értem, akkor ez is csak egy adóemelés, mert a fenn maradt pénzből finanszírozzuk pl. a kormánynegyedet. DE azt is hozzáteszem: az adókat nem csökkentették, hanem csak egyre többet, kell fizetnünk. ITT egy bibi van: már mindenben Uniosok vagyunk csak a FIZETÉSÜNKET felejteték el Unios szintre hozni. Majd ha 4x ennyit keresek mint ma bruttomban akkor engem sem fog érdekelni a gázár emelés. DE könnyű pofázni parlamenti fiztésből, és amit még havonta hozzá lopnak az urak.

izé 2006.12.13. 11:55:22

Az állam bácsi jobb tenne, ha ujj energia programot dolgozna ki!
És arra törekedne, hogy ne keljen függenünk a kutyafejű tatároktól.
És a gázár kompenzációra fordított állami támogatást fejlesztésekre költené már rég nem, függenénk az elvtársaktól. Mert ha ezek egyszer bevágják a durcit mi megfagyunk.
Vannak lehetősége akár szél, bio, víz, nap, termál víz, ahol van…. Vagy lehet, hogy az állam bácsiknak ez nem üzlet? Nem olyan elveszettek én úgy érzem itt is meg lenne a számítás. Dagadna a zseb.

Harlekin 2006.12.13. 13:03:10

Üdv! 1. Figyelem nem áremelés, csak támogatás csökkentés! 2. Ami azt illeti odafent miért lehet büntetés nélkül kárt tenni az országnak? Adja ismerősnek, de felelősséggel is legyen Ő és az ismerős is a hibákért és hiányokért! ami most odafent folyik az a "közös kassza rablása" és a Nemzet "meglopása" ez büntetendő! Felelősséggel felhasznált eszközökre és elért nyereségekre lenne az országnak szüksége! Kérem az odafentieket az országház és közöspénz NEM MONOPOLY játék!!!!! sokak éheznek míg mások dorbézolnak bűntetlenül!!!! Az ígéretekkel még nem sikerült jóllaknunk! A CIRKUSZból is elegünk van!!!!

Harlekin 2006.12.13. 13:04:34

A majomparádét hagyjuk a majom ketrecbe és szálljanak már le az Ország Földjére!!!! Oda fent is viselkedjenek úgy mintha család lennénk! A közös pénzt először az egészségre és a létfentartására használjuk, ne holmi cicomás és francos irodák és képviselői jogok után járó juttatásokra!!!! Mindenki éljen a saját pénzéből!!!! Az ország adója az közös és közös célra kellene használni!!!! Nőjjünk már fel az "Országháza nem felelőtlen nebulók gyülekezési helye!!!"

Harlekin 2006.12.13. 13:25:33

Értéket nem a jelennek kell teremtenünk hanem a jövő alapjainak!
Egy "halom"(ország anyagi helyzete) akkor nő , ha állandóan teszünk hozzá nem elveszünk! Olyan dolgok kellenek amelyek nem elvesznek ebből a "halomból" hanem folytonossan gyarapítják!
A támogatások és segélyek pályázottak legyenek és feltételekhez kötöttek! Mondjuk a luxus ház és luxus autó és 1-nél többház és 1-nél több autó ezek nem hiszem hogy segélyre jogosítanának! Mégis van aki nem épp a legrégebbi autóval jár segélyért , hogy is van ez?
Na igen és a halmozott támogatás felvétel sem kevés helyen van jelen! Pl.: igénybe vett kocsi futás és a munkahelyhez közel támogatott bérlakás egyszerre nem hiszem, hogy gazdaságos dolog (ami adónkból fizetni)! Sok munkásember lakik munkásszállón átlag alatti körülmények közt csak mert messze lakik a munkahelyétől (családjától)!
Van aki pl inkább közelebb kerít egy saját házat a családnak a munkahelyéhez és nem igényel támogatást!!!!
Vannak akiknek lakása sincs és nem is lesz, pedig dolgozik! Ha lenne is lakásra pénze (hitellel) a rezsit és a hitelt és a kajáját nem biztosan tudná fedezni! ( házadó , gáztámogatás , .... ezek nélkül, de ezekkel sem)
oda fent már kiszámolták, az adó és a boltban vett dolgok után mennyi pénzzel többet adunk a közösbe? És mennyi az amit kapunk?
Hát igen, ilyenek is vannak!

hanter 2006.12.13. 18:50:48

Gratula. A cikk jo. Ezt kene vegre tudatositani a magyarban. Hogy a felettunk basaskodo allamaparatus dolgozoi a mi alkalmazottaink. A miniszterelnoktol az utolso rendorig. Ha egyszer vegre ez eljut minden ember tudataba, akkor fognak itt valtozni a dolgok.
süti beállítások módosítása